Ξεκινάμε την παρασκευή του γλυκού από τις μαρέγκες γιατί θέλουν περισσότερη ώρα να γίνουν.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και σταδιακά ρίχνουμε την ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να σφίξει και μέχρι να δημιουργηθούν οι χαρακτηριστικές μυτούλες και όταν γυρνάμε ανάποδα την μαρέγκα να μην πέφτει.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι και τον κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, και μοιράζουμε την μαρέγκα με ένα κουτάλι σε όλο το ταψί. Δεν μας ενδιαφέρει το σχήμα, γιατί μετά θα τις σπάσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς αέρα για περίπου 40 λεπτά. Θέλουμε απλά να τις στεγνώσουμε και όχι να τις παραψήσουμε.
Μόλις είναι έτοιμες βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα Ψήνουμε τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 5 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε τη μισή ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία και μόλις λιώσει βάζουμε και την υπόλοιπη.
Αφού λιώσει η ζάχαρη, αφαιρούμε από το μάτι και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε ελαφρώς και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.
Μόλις κρυώσουν, με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Για το αρμενοβίλ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την βάζουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια χτυπάμε την φυτική κρέμα και όταν αφρατέψει βάζουμε μέσα το ζαχαρούχο.
Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και τις μαρέγκες που τις έχουμε σπάσει ελαφρώς με το χέρι.
Προσθέτουμε και το καραμελωμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε καλά. Ενσωματώνουμε το μείγμα στη σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε καλύψει με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει.
Σερβίρουμε περιχύνοντας την υπόλοιπη κουβερτούρα από πάνω λιωμένη.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!