ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ
4 κλ. Κατσικάκι
Αλάτι
Πιπέρι
6 σκ. Σκόρδο
1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
250 γρ. Λευκό κρασί
200 γρ. Νερό
4 κλων. Ρίγανη
1 κ.σ. Βούτυρο
1 τμχ. Λεμόνι
3 κλων. Θυμάρι
1 κ.σ. Μέλι
1 κ.σ. Μουστάρδα
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
4-5 τμχ. Πατάτες
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Μέλι
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 κούπα Νερό
Βήματα
1
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα ταψί ανάλογο για να χωράει το κατσικάκι μας και το βουτυρώνουμε.
2
Παίνουμε το κατσικάκι μας και το τρυπάμε με το μαχαίρι σε διάφορα μέρη ώστε να βάλουμε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου.
Λιώνουμε το βούτυρο της συνταγής και το ρίχνουμε πάνω στο κατσικάκι. Αλατοπιπερώνουμε αρκετά καλά, ρίχνουμε και την πάπρικα και τρίβουμε με τα χέρια μας καλά να πάει παντού το αλάτι, το πιπέρι και η πάπρικα.
3
Βάζουμε το κατσικάκι στο ταψί. Ρίχνουμε μέσα το κρασί και το νερό. Απλώνουμε από πάνω τη ρίγανη και το θυμάρι και τις ροδέλες λεμονιού.
4
Ψήσιμο
Κλείνουμε το ταψί μας καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε για περίπου 2.5 – 3 ώρες στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Στις 2 ώρες ψησίματος ανοίγουμε και ελέγχουμε το κρέας μας.
5
Στις 2.5 ώρες ψησίματος βγάζουμε από το φούρνο και το ανοίγουμε. Αλοίφουμε με μουστάρδα το κρέας και απλώνουμε 1 κ.σ. μέλι. Επιστρέφουμε το κρέας στο φούρνο ανοιχτό και ψήνουμε μέχρι να μελώσει, 15 – 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο. Ελέγχουμε το ψήσιμο και κλείνουμε το φούρνο μόλις είναι έτοιμο.
Θέλουμε να υπάρχει λίγο ζουμάκι στο ταψί και το κατσικάκι να έχει μελώσει και όχι να ξεροψηθεί.
6
Για τις πατάτες
Οι πατάτες μας θα χρειαστούν περίπου 1.5 ψήσιμο στο φούρνο μαζί με το κατσικάκι. Οπότε θα πρέπει να υπολογίσουμε πότε θα τις ξεκινήσουμε.
7
Παίρνουμε λοιπόν τις πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά εφόσον τις θέλουμε με την φλούδα τους. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις σωτάρουμε σε καυτό λάδι με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και αφού πάρουν χρώμα ρίχνουμε στο τηγάνι το νερό βραστό, το μέλι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πιεί το νερό και καραμελώσουν οι πατάτες, τις μεταφέρουμε στο ταψί με το κατσικάκι στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1.5 ώρα.
8
Μετά ακολουθούμε τα βήματα για το κατσικάκι.
9
Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό μας, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί μέχρι να σερβίρουμε.
Εύχομαι να σας αρέσει!!
Καλή σας όρεξη!!!!!