Στην δωρεά οργάνων της συζύγου του, όταν πλέον ήταν δεδομένο ότι μετά από 18 ήμερες νοσηλείας η ίδια ήταν εγκεφαλικά νεκρή αποφάσισε να προχωρήσει ένας ηλικιωμένος άνδρας στις Σέρρες.
Η ομάδα μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Σερρών τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έδωσαν ένα μεγάλο αγώνα προκειμένου να στήσουν μια γέφυρα ζωής.
Η συντονίστρια των μεταμοσχεύσεων, κ. Βασιλική Χατζηπανταζή, οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια την ομάδα της έχοντας μεγάλους βοηθούς της το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τον αναισθησιολόγο κύριο Χαρίλαο Λώτη, σύμφωνα με το diktyotv.gr. Η μάχη ζωής ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα αφού στο νοσοκομείο των Σερρών έφτασε και ομάδα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Η διευθύντρια της Μ.Ε.Θ. κυρία Βασιλική Χατζηπανταζή αυτό που θέλησε να υπογραμμίσει μιλώντας στο ΔΙΚΤΥΟ ανέφερε την διαδικασία που ακολουθείται πριν την δωρεά οργάνων αναφερόμενη κυρίως στα εγκεφαλικά τεστ που κάνει ιατρική ομάδα του εκάστοτε νοσοκομείου, ώστε να είναι σίγουρη πως ο εγκεφαλικός θάνατος έχει επέλθει.
Η δωρεά οργάνων στην χώρα μας δυστυχώς δεν είναι διαδεδομένη παρότι οι άνθρωποι που περιμένουν σε λίστες αναμονής είναι χιλιάδες. Το θέμα εκπαίδευσης και γνώσης είναι αυτό που θέτει ως πρώτιστο για την αλλαγή νοοτροπίας η συντονίστρια μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Σερρών, η οποία ζητά από τον κόσμο να δείξει πάνω από όλα εμπιστοσύνη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές.