Υπερασπίζεται την τελική ρύθμιση για τις 100 δόσεις ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα «Επένδυση».

«Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και μετά την τελευταία διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή είναι μία ρύθμιση που διευκολύνει έμπρακτα τη συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών που πραγματικά θέλουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και αδυνατούν να το κάνουν λόγω της κρίσης. Είναι, επίσης, μια ρύθμιση κοινωνικά δίκαιη, αφού δεν εξισώνει τους συνεπείς με τους σκοπίμως ασυνεπείς. Είναι μία πολύ καλή ρύθμιση και εκτιμώ ότι θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και για το κράτος και για τους πολίτες, ιδίως για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα».

Για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τονίζει:

«Εκλαμβάνω την έμπρακτη εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ως αυτονόητη».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει:

«Οι βουλευτές της πλειοψηφίας είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει το μεγάλο βάρος της διάσωσης της οικονομίας και της χώρας. Είμαι βέβαιος ότι είναι έτοιμοι να στηρίξουν έμπρακτα μία νέα, ασφαλή συμφωνία με τους δανειστές και εταίρους μας που θα φέρει τη χώρα στην επόμενη ημέρα».

Σε ερώτηση, εάν υπάρχει ημερομηνία λήξης για τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Χαρδούβελης απάντησε:

«στην πολιτική προφανώς και υπάρχει ημερομηνία λήξης για όλα τα αξιώματα και όλες τις θέσεις».

Για τις σχέσεις με την τρόικα, είπε:

«Χρειαζόμαστε μία νέα συμφωνία άμεσα, καθώς επόμενη αξιολόγηση δεν θα υπάρξει, αυτή είναι η τελευταία. Οι δανειστές βλέπουν ότι κάτι από το ρόλο που είχαν μέχρι σήμερα πρέπει να εγκαταλείψουν και γι΄ αυτό πιέζουν και εκείνοι από την πλευρά τους».