Ο 32ος μαραθώνιος ξεκίνησε με την πρώτη διαδρομή των 5 χλμ. Στην αφετηρία στη λεωφόρο Αμαλίας; στην πρώτη διαδρομή του αγωνίσματος βρέθηκαν περισσότεροι από 9.000 δρομείς.

Η εκκίνηση έγινε στις 8 παρά πέντε και χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας ξεχύθηκαν τους δρόμους της Αθήνας με τελικό προορισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά με τους γονείς τους, αλλά και άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Η διαδρομή των 5χλμ αποτελεί και την πιο δημοφιλή από ό,τι φαίνεται για τους επώνυμους καθώς σε αυτή συμμετέχουν δεκάδες επώνυμοι της χώρας μας.

Ανάμεσα τους είναι οι: Ζωή Χωραφά, Κώστας Φραγκολιάς, Εύη Φραγκάκη, Νικολέτα Ράλλη, Σωκράτης Αλαφούζος, Ζέτα Δούκα, Λένα Αρώνη, Νίκη Κάρτσωνα, Γιώργος Μανίκας, Μαρία Μπεκατώρου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Λέων Πατίτσας, ο Ιωάννης Μελισσανίδης, η Άννα Πρέλεβιτς, η Σόφη Πασχάλη, η Αννίτα Ναθαναήλ, η Κλέλια Πανταζή, η Μαρία Μπακοδήμου, η Φανή Χαλκιά, η Ναταλία Δραγούμη, η Πηγή Δεβετζή, η Σία Κοσιώνη, η Σάσα Σταμάτη και η Έλενα Παπαβασιλείου.

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η διαδρομή των 10 χλμ, ενώ στις 9 θα δοθεί η εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθώνιου από την ιστορική αφετηρία του Μαραθώνα.