Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι πρόσφυγες που στεγάζονται στη δομή της πόλης των Σερρών.

Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες Σερρών, αίτημά τους είναι να μην εξαναγκαστούν σε έξωση από τη δομή και να μη σταματήσουν να παίρνουν το επίδομα.

Οι πρώτοι από τους 181 ειδικούς οικίσκους που παραχωρεί η Αυστρία στην Ελλάδα παρελήφθησαν στη Σίνδο και οι 40 θα μεταφερθούν άμεσα στη Σάμο.
Στη Μαλακάσα και στις Σέρρες θα μεταφερθούν από 40, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαμορφωθούν. Η σχετική σύμβαση παραχώρησης των οικίσκων είχε υπογραφεί σε τηλεδιάσκεψη του κ.Κουμουτσάκου και του Yπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, Karl Nehammer.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο κος Μπαϊρας τονίζει ότι αν αυτά μεταφερθούν στο Κλειδί, θα είναι σίγουρα καλύτερα για τους μετανάστες που ζουν στη λάσπη, ωστόσο όπως επισημαίνει αυτό που ζητούν είναι ανθρώπινες συνθήκες ζωής.

Τα πρώτα 60 από τα 181 ειδικά κοντέινερς για τη διαμονή, υγειονομική φροντίδα και περιορισμό (καραντίνα) μεταναστών και προσφύγων που παραχωρεί στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Αυστρίας έφτασαν σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Σίνδου και οδεύουν ήδη προς τις προσφυγικές δομές της χώρας, με προτεραιότητα τη Σάμο, όπου είναι άμεση η ανάγκη εξυπηρέτησης αναγκών στέγασης μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της περασμένης Κυριακής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Βαθέος.

Τα κοντέινερς παρελήφθησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη, παρουσία της πρέσβεως της Αυστρίας στην Αθήνα, Hermine Poppeller.