«Δεν θα συνεργαστούμε με την Τρόικα» με αυτήν την φράση έκλεισε τη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Βαρουφάκης χαρακτηρίζοντας την Τρόικα ως σαθρά δομημένη. Ο υπουργός Οικονομικών προκάλεσε την αντίδραση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος αποχώρησε φανερά δυσαρεστημένος από το υπουργείο Οικονομικών. Νωρίτερα είχε υποστηρίξει «Όσο για μια νέα διάσκεψη για το χρέος, αυτό υπάρχει και λέγεται Eurogroup«.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων όσον αφορά τις διαδικασίες της Ευρωζώνης με ιδιαίτερη έμφαση «στο μεγάλο ζήτημα που αφορά τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει σε μία νέα συμφωνία εντός Ευρωζωνης για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει μέσα σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι «με απόλυτη διάθεση συνεργασίας να πείσουμε τους εταίρους μας ότι το κοινό μας συμφέρον στην Ευρωζώνη εξυπηρετείται από μία νέα συμφωνία, που θα γίνει μετά από διαβουλεύσεις όλων των Ευρωπαίων, στις οποίες θα προσέλθουμε με γνώμονα το ευρωπαϊκό συμφέρον».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ευρωζώνης τόνισε «Βρισκόμαστε εντός προγράμματος, δεν ελήφθησαν αποφάσεις» και συμπλήρωσε λέγοντας «Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε προς το μέλλον«.